Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συντριβή πακιστανικού αεροσκάφους


Νεκροί ανασύρθηκαν και οι 152 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της πακιστανικής εταιρείας Airblue που συνετρίβη την Τετάρτη σε δασώδη περιοχή στα υψώματα του Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσαν οι αρχές του Πακιστάν.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας είχε αναφέρει την ύπαρξη επιζώντων, πληροφορία που δυστυχώς διαψεύσθηκε από τα σωστικά συνεργεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην περιοχή, την ώρα που σημειώθηκε το αεροπορικό δυστύχημα, επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν, ενώ έβρεχε, το αεροπλάνο να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος. Το αεροπλάνο ήταν ένα Airbus και ανήκε στην ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Airblue. Είχε απογειωθεί από το Καράτσι στις 3.50 (GMT).

H Airbus ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος ήταν σχετικά καινούργιο, καθώς παραδόθηκε το 2000, ενώ ο μέσος όρος ζωής τέτοιου τύπου αεροσκαφών είναι 30 με 40 χρόνια.

To αεροσκάφος είχε στο ενεργητικό του  συνολικά 34.000 ώρες πτήσης και 13.500 πτήσεις.

Επί τόπου έσπευσαν σωστικά συνεργεία αλλά και κάτοικοι των γύρω περιοχών. Το αεροσκάφος έχει καταστραφεί ολοσχερώς και κάποια κομμάτια του ακόμα καίγονται.

Πηγή: Reuters